Miten pidät autosi renkaat kunnossa mahdollisimman pitkään?

By superrally.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Renkaat eivät välttämättä aina ole erityisen halvat, minkä vuoksi onkin erityisen tärkeää pitää niistä mahdollisimman hyvää huolta. Keräsimme tälle sivulle vinkkejä, joiden avulla voit pidentää renkaidesi käyttöikää.

Renkaiden huoltaminen on tärkeää

Jotta renkaasi pysyisivät kunnossa mahdollisimman pitkään, on tärkeää pitää niistä huolta asianmukaisella tavalla. Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisin väliajoin. Epätasaiset paineet vaikuttavat nimittäin negatiivisella tavalla auton ajettavuuteen ja aiheuttavat sen, että renkaiden kuluminen on epätasaista.

Vaihtele renkaiden paikkoja

Muista vaihdella autosi renkaiden paikkoja. Suositeltava vaihtoväli on 5 000 – 10 000 ajokilometriä. Tämä johtuu siitä, että auton etu- ja takarenkaiden kulumistahti on erilainen. Kun vaihdat auton renkaiden paikkoja, tarkista samalla myös rengaspaineet. Jos osa autosi talvirenkaista on muita huonommassa kunnossa, kannattaa parhaimmassa kunnossa olevat renkaat sijoittaa taakse. Erityisesti takarenkailta vaaditaan hyvää pitoa, joten on tärkeää, ettäauton takaosan renkaat ovat hyvässä kunnossa. Tämä auttaa hallitsemaan autoa, mikä puolestaan parantaa ajoturvallisuutta huomattavalla tavalla.

Muista asentaa renkaat pyörimissuunnan mukaan

On aina tärkeää asentaa renkaat niiden pyörimissuunnan mukaan. Tämä on usein merkitty renkaan sivuosaan. Väärin päin asennetut renkaat eivät välttämättä toimi optimaalisella tavalla, mikä saattaa heikentää ajoturvallisuutta. Ei olekaan aivan sama miten päin renkaat asennetaan. Jos olet epävarma, kannattaa kysyä neuvoa vaikkapa renkaat myyneestä liikkeestä. Myös verkkokaupoilla on yleensä asiantunteva asiakaspalvelu, joten älä epäröi pyytää apua sitä tarvitessasi.

Ajotyyli vaikuttaa renkaiden kulumiseen

Oma ajotyylisi vaikuttaa siihen, miten nopeasti autosi renkaat kuluvat. Tärkeintä on suosia rauhallista ajotyyliä. Sivuluisut sekä äkkinäiset jarrutukset kuluttavat renkaita todella paljon. Erityisen haitallista vaikutusta tällaisella toiminnalla on nastarenkaille. Muista sisään ajaa uudet renkaasi. Rauhallinen ajotyyli on erityisen tärkeä ensimmäisten 500 ajokilometrin aikana ja voitkin pidentää renkaidesi käyttöikää huomattavasti ajamalla ne sisään.


messages.blogsearch

messages.blogcategories