Hanki nastarenkaat netistä talvea varten

By superrally.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Suomessa on tiettynä aikana käytettävä talvirenkaita ja moni valitseekin autonsa alle nastarenkaat. Nykyisin löydät kätevästi nastarenkaat netistä ja voit helposti vertailla eri toimittajien valikoimia.

Milloin Suomessa on käytettävä talvirenkaita?

Suomessa on talvirengaspakko ajalla 1.12.-28.2. Tämä on lailla säädetty velvollisuus. Renkaissa saa käyttää ketjuja, elleivät ne aiheuta vahinkoa tien pintaan. Nastarenkaita saa käyttää pääsiäisen jälkeen tulevaan maanantaihin saakka ja nastarenkaita tulee käyttää auton jokaisessa pyörässä. Kaikista helpointa on hankkia nastarenkaat netistä luotettavalta toimittajalta.

Nastarenkaita ei saa käyttää pääsiäisen jälkeen tulevan maanantain jälkeen ennen joulukuun alkua. Sen sijaan kitkarenkaiden käyttöä ei rajoiteta lailla samalla tavoin kuin nastarenkaiden käyttöä. Tämä on eräs syy, jonka vuoksi moni autoilija valitsee kitkarenkaat nastarenkaiden sijaan. He ovat nimittäin sitä mieltä, että tämä tarjoaa heille paremman mahdollisuuden varautua vaihteleviin kevät- ja syyssäihin kuin nastarenkaat, joiden käyttöaikaa rajoitetaan ja säännellään lailla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka kitkarenkaita ei tarvitsekaan lain mukaan ottaa pois autosta tiettynä ajankohtana, ei niillä ajaminen ympäri vuoden ole kuitenkaan järkevää, koska kuiva ja kova ajoalusta kuluttaa kitkarenkaita erityisen paljon. Jos renkaistaan haluaa pitää hyvää huolta, tulee myös kitkarenkaiden omistajan vaihtaa autoonsa erilliset kesärenkaat viimeistään kesäkelien koittaessa.

Nastarenkaat ovat ylivoimainen valinta jäisellä alustalla ajettaessa

Vaikka kitkarenkaat ovatkin monissa olosuhteissa hyvä valinta, eivät ne pärjää nastarenkaille ajettaessa jäisissä olosuhteissa. Tämä on yksi syy siihen, miksi aloittelevalle talviautoilijalle suositellaan useimmiten nastarenkaita. Kokematon talviautoilija saattaa nimittäin helposti aliarvioida jäisen tien aiheuttamat vaarat ja joutua näin itse vaaratilanteisiin. Nastarenkaat auttavat hallitsemaan autoa myös jäisellä tiellä. On erityisen tärkeää, että auton takarenkaissa on riittävästi pitoa talviolosuhteita silmällä pitäen. Tämä lisää liikenneturvallisuutta merkittävällä tavalla.


messages.blogsearch

messages.blogcategories