Miksi moni autoilija valitsee autoonsa kitkarenkaat?

By superrally.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Nastarenkaat ovat ehkä olleet Suomessa se perinteisin talvirengas valinta, mutta nykyisin yhä useampi autoilija valitsee autoonsa talvella kitkarenkaat. Tähän on olemassa muutamia syitä, jotka puoltavat kitkarenkaiden valintaa. Kerromme näistä syistä tarkemmin tällä sivulla.

Kitkarenkaat antavat nastarenkaita enemmän pelivaraa Suomen oikuttelevaan säähän

Suomen sää saattaa olla yllätyksellinen ja oikukas. Keväällä saattaa sataa yhtäkkiä rakeita ja talviset ajo-olosuhteet saattavat yllättää autoilijan jo aikaisin syksyllä - erityisesti, jos liikkeelle on lähdettävä aikaisin aamulla. Nastarenkaita saa kuitenkin lain mukaan käyttää vain tiettynä ajankohtana, kun taas kitkarenkaat saavat lain mukaan olla auton alla milloin vain, vaikkakaan kitkarenkaita ei toki kannata pitää auton alla ympäri vuoden, koska kitkarenkaat kuluvat erityisen paljon, jos niillä ajetaan kovalla ja kuivalla alustalla.

Kuitenkin kitkarenkaat antavat autoilijalle nastarenkaita enemmän pelivaraa oikukkaaseen kevääseen tai syksyyn varautumisessa. Tämä on eräs suuri syy siihen, mikä yhä useampi valitsee autoonsa kitkarenkaat.

Nastarenkaiden käyttö on kielletty joissakin maissa ja tiettyinä ajankohtina

Kuten edellä jo mainittiinkin, niin nastarenkaita saa Suomessa käyttää vain tiettyinä ajankohtina. Tämä on suurimmalle osalle suomalaisista tuttu juttu, mutta monikaan ei sitä vastoin tiedä, että jo naapurimaastamme Ruotsista löytyy sellaisia kaupunkeja, joissa ei saa käyttää nastarenkaita lainkaan. Monissa Euroopan maissa tilanne on sama. Tästä syystä, jos matka suuntautuu tällaisiin kohteisiin talviaikaan, ovat kitkarenkaat ainoa asianmukainen talvirengasvaihtoehto.

Kitkarenkaat tarjoavat nastarenkaita hiljaisemman ajokokemuksen

Nastarenkaiden nastat saavat väistämättä aikaan pientä ääntä ajon aikana. Kitkarenkaita käytettäessä tilanne on toinen ja kitkarenkaat ovatkin oivallinen vaihtoehto pyrkiessäsi mahdollisimman hiljaiseen ajokokemukseen. Moni on myös sitä mieltä, että kitkarenkaiden ajo-ominaisuudet ovat nastarenkaiden vastaavia paremmat, mutta tämä on suureksi osaksi varmastikin makukysymys. Kun ajetaan erityisen jäisellä pinnalla, häviävät kitkarenkaat väistämättä vertailussa nastarenkaille.


messages.blogsearch

messages.blogcategories